El teu celler

T'inspirem per dissenyar el teu celler del present amb visió de futur: eficient, eficaç, sostenible, evolutiu, però sobretot alineat amb els teus objectius presents i futurs.

Quin perfil de vins elaboraràs? Amb quin raïm? Amb quins recursos humans comptaràs? Quins recursos financers pots dedicar? Quin nivell de sostenibilitat? Quina imatge vens?

L'ampli coneixement i la visió integral d'AZ3Oeno t'ajudarà a respondre aquestes preguntes per definir amb precisió els teus processos i triar les eines adequades que responguin a les necessitats dels teus vins.

Perquè desenvolupis una enologia viva: integral, innovadora, respectuosa i sostenible; en un celler eficient que et permetrà aconseguir el teu objectiu de vi.

Oenological thinking: pensem el vi que construïm, i construïm el vi que pensem.

El teu celler

Recepció

En l'itinerari entre el cep i el dipòsit et jugues gran part de l'èxit del teu vi.

Per a la majoria de vins la qualitat final és inversament proporcional a les agressions físiques que sofreix el raïm entre la collita i el seu processament fins al dipòsit.

Més informació
El teu celler

Extracció en blancs i rosats

Avui dia l'èxit del vi neix de la identitat, de la diferenciació, de la sostenibilitat i de saber explicar aquests aspectes al consumidor.

La identitat es construeix dia a dia, aprenent del passat per reinterpretar el present i imaginar el futur. La diferenciació és simplement expressar aquesta identitat en tota la seva amplitud i explicar-la de manera convincent. Sostenibilitat i benefici s'aconsegueixen interpretant la matèria primera, per adaptar els processos i expressar aquesta identitat optimitzant els recursos i energies dedicats.

Més informació
El teu celler

Maceració en negres

Per a un vi negre, la maceració l'és tot. Què volem extraure? Quan ho volem extreure? Quant i en quant de temps?

Les respostes a aquestes preguntes que t'ajudaran a definir el procés més adequat per a cada vi del teu projecte.

Més informació
El teu celler

Fermentació

9 mesos per conrear el raïm amb el perfil adequat, i tan sols uns dies per expressar tot el seu potencial.

Aquest és el repte que afrontem els enòlegs durant la fermentació alcohòlica.

Més informació
El teu celler

FML

És el segon procés microbiològic de la vinificació, sempre i quan no ens hàgim sortit del guió, i, igual que succeeix amb la fermentació alcohòlica, té un paper clau en la qualitat final del vi.

La fermentació alcohòlica expressa el potencial aromàtic del raïm, la fermentació malolàctica el completa i el matisa.

Més informació
El teu celler

Criança

Entenem el concepte criança com la gestió intel·ligent i ben definida de l'educació i modelat del vi durant el període necessari per desenvolupar la millor versió de la seva personalitat i donar plaer al consumidor.

És a dir, estructurar i estabilitzar, respectar i expressar la fruita, eliminar la verdor i polir arestes, en definitiva convertir-lo en un vi que enamora.

Més informació
El teu celler

Clarificació

Un vi és més estable com més net es troba.

La netedat (< 5 NTU) i la brillantor (< 2 NTU) s'aconsegueixen de manera natural amb el temps, en funció de la quantitat de partícules en suspensió, partícules de teixit vegetal, microorganismes com bacteris i llevats, i de la quantitat de CO₂ del vi.

Més informació
El teu celler

Estabilització

És l'últim procés que duràs a terme abans d'embotellar per tal de donar a conèixer el teu vi al client final.

I, sense dubte, volem que el gaudeixi tal i com nosaltres l'hem dissenyat des del moment en què només era raïm, és a dir, hem d'estabilitzar-lo

Més informació
El teu celler

Embotellament

Arribem a altre moment clau: és l'hora d'embotellar la nostra idea.

Possiblement, una dels paraules que més ressoni al nostre cap en aquest punt sigui longevitat. És el nostre desig que el vi romangui en l'estat de qualitat esperat per al consumidor com més temps millor. És l'hora dels petits detalls, i alhora decisius.

Més informació