Potencial enològic de parcel·la

La dinàmica de la càrrega de sucre a la baia (duració, velocitat i GAP a la parada) permeten definir el potencial de la parcel·la, és a dir, quines finestres organolèptiques pot aconseguir el raïm i amb quina intensitat.

  • Alt: podràs elaborar el perfil que vulguis, amb bona concentració i sense passar per la fase neutra.
  • Mitjà: podràs elaborar el perfil que vulguis, posant atenció a no veremar en la fase neutra.
  • Baix: amb el màxim de fruita fresca amb poca concentració, i si hi ha estrès hídric conforma't amb deixar-la sobremadurar per tenir dolçor.
  • Maduració lenta: es queden en vegetal diluït, i si hi ha estrès hídric fort ni això, només fruita cuita i sequedat.

Aquesta informació és una gran ajuda a l'hora de definir els itineraris d'elaboració i la presa de decisions en vinificació.

La monitorització de la càrrega activa de sucre en la baia et permet distingir si el raïm segueix un procés de maduració eficaç o si es bloqueja i es concentra simplement per deshidratació. A més, podrem posar data a les diferents fases que corresponen a diferents perfils aromàtics. I d'aquesta forma trobar l'encaix perfecte entre perfil raïm i perfil vi.

Altres temes relacionats

Data de verema

Té una dinàmica característica de cada varietat, amb unes finestres aromàtiques fixes a partir del moment de parada de càrrega que ve condicionat per la zona i la meteorologia de l'any.

Més informació

Formació maduració

L'on i el quan de la fruita del vi. L'èxit és als cellers que gestionen el procés del control de maduració mitjançant el mesurament dels paràmetres objectius.

Més informació