Extracció en blancs i rosats

Avui dia l'èxit del vi neix de la identitat, de la diferenciació, de la sostenibilitat i de saber explicar aquests aspectes al consumidor.

  • La identitat es construeix dia a dia, aprenent del passat per reinterpretar el present i imaginar el futur.
  • La diferenciació és simplement expressar aquesta identitat en tota la seva amplitud i explicar-la de manera convincent.
  • Sostenibilitat i benefici s'aconsegueixen interpretant la matèria primera, per adaptar els processos i expressar aquesta identitat optimitzant els recursos i les energies dedicats.

A la vinya, la variació interanual fa que el raïm presenti diferències d'una verema a una altra. És obvi, llavors, que si volem tenir èxit en la vinificació no podem fer el mateix cada any, sinó que hem d'interpretar el raïm de cada collita per adaptar els processos a l'objectiu que hem visualitzat.

Igual que la data de verema, l'extracció també configura la identitat dels teus vins.

Extracció en blancs i rosats

Maceració

Com a tècnics, hem d'extreure el bo i millor del raïm en la seva justa mesura, i la maceració és un recurs que, amb habilitat, ens permetrà obtenir i potenciar la part aromàtica que enamora, i aquest balanç entre greix i acidesa, perdurable i estable en e

El contacte del most amb la pellofa, observant de prop paràmetres com la maduresa i el pH, pot ajudar a aconseguir el teu objectiu.

Més informació
Extracció en blancs i rosats

Premsat

Per al premsat, a més de la qualitat del vi, et jugues bona part de la seva rendibilitat, encara que ens centrarem en la copa.

La grandària mitja de la baia, la relació pellofa/most i la dinàmica de maduració varia amb cada verema. Llavors, podem premsar igual cada any? Podem fer els talls a la mateixa pressió o al mateix rendiment cada any?

Més informació
Extracció en blancs i rosats

Neteja

El desfangat o neteja dels mosts pot i no pot ser una recepta.

El desfangat o neteja dels mosts pot i no pot ser una recepta.

Més informació