Pilotatge

La singularitat i els precursors els posa el raïm, el ritme per expressar-los i configurar la seva personalitat el marques tu.

L'èxit i el rendiment organolèptic de la FA són funció directa de la gestió que fas dels paràmetres de fermentació.

Els llevats, indígenes i seleccionats, adapten el seu metabolisme per implantar-se tan bé com sigui possible en el mitjà. En funció de la terbolesa, la temperatura, el GAP, la disponibilitat dels nutrients i l'oxigen, el llevat potenciarà unes o altres rutes metabòliques, la qual cosa donarà resultats organolèptics sensiblement diferents.

Proporciona la terbolesa i la cinètica adequada, detecta el Vmax i nodreix el llevat com i quan toca, i tindràs una FA amb final feliç.

Scalya

Pilota la fermentació alcohòlica i la criança en dipòsit d'una manera segura i automatitzada, optimitzant el procés i permetent la reproductibilitat d'aquest.

Els sensors del sistema ofereixen un registre de dades en temps real i, sobre la base de les directrius definides, el sistema actua enviant ordres de funcionament als equipaments del dipòsit (termorregulació, bombes de remuntat, equip de microoxigenació).

Scalya permet reproduir el procés de manera precisa per mantenir els perfils de vi sobre la base d'un objectiu i matèries primeres definits.

Altres temes relacionats

Llevats

Transformar el most en vi de manera completa i segura, per expressar la tipicitat i el potencial aromàtic del raïm, o crear-lo quan és escàs.

Més informació

Nutrició

Els llevats no són menys, i necessiten NH4+ a l'inici de la fermentació per multiplicar-se i arribar a la població adequada (100 a 120 milions/ml), oxigen i nitrogen amínic (pèptids i aminoàcids) en el moment de màxima activitat i després detoxificants (escorça de llevat) per tal d'acabar bé.

Més informació

Perfilament

Clarificació i roure

Més informació