Reflexions d'una Winelover

Reflexions d'una Winelover

És una absoluta sortida de guió, en sóc conscient, però no és això el que hem estat fent tots últimament? Sortir-nos del guió establert?

Sóc professional del sector des de fa ja uns quants anys, però, per damunt de tot, sóc amant del vi o winelover, que és més xic.

A l'igual que vosaltres, m'encanta gaudir d'una bona ampolla, sobretot si va acompanyada d'un bon pla i una grata companyia. S'amunteguen al meu cap, amb una mica d'enyorança, records molt simpàtics de nits d'estiu gaudint de música en directe al pati d'un celler amb un Moscatell d'Alexandria entre les mans, unes tapes a la tarda a les tavernes amb més solera de la ciutat, un cap de setmana d'escapada enoturística amb els amics i les seves sobretaules eternes al voltant d'un bon Ull de llebre i un formatge de la terra, les nits (sí, les nits) de l'Enofest…No sé què penseu, però, per a mi, aquesta és la definició de cultura del vi.

No obstant això, como deia, aquest darrer any ens ha tocat canviar el guió per cortesia del coronavirus: es van acabar els grans plans i la companyia, la justa. Pot semblar una cosa trivial o superficial en vista dels estralls que ha generat l'infame virus, però no em sembla immoral posar sobre la taula el formidable esforç que estem fent, ja que no és al nostre ADN d'animals socials prescindir de la interacció física amb els altres. De fet, l'hem buscat per tots els mitjans al nostre abast i, sens dubte, el mitjà digital ens ha brindat l'oportunitat de seguir junts, malgrat el torb.

No és el mateix, ja ho sé. No obstant això, tot té la seva part positiva.

Cellers, enòlegs, restaurants, vinoteques o empreses d'esdeveniments relacionats amb el món del vi han ajustat les veles en una explosió de creativitat digital que, com a winelover, confesso que em sedueix. I és que mai abans havíem tingut tanta comoditat, senzillesa i simplicitat per comprar aquesta ampolla de vi d'aquest petit productor de l'altre costat del país o assistir a aquest tast que fa temps tenim en ment però que, a causa del temps o dels diners, mai no hem fet.

I, per acabar, ara ve la reflexió.

Als winelovers, cadascú amb les seves particularitats, ens agrada assaborir experiències molt diverses, però sempre amb el vi com a eix vertebrador. Tenim ganes i, com no ens sobra el temps, som digitals, encara que la informació és tan extensa i dispersa que ni d'aquesta manera ens assabentem de tot el que succeeix.

És inapel·lable, al meu parer, que, quan tornem al guió original, el món enològic hagi afermat els seus passos cap a una digitalització encara major, amb sinergies i tots els interlocutors integrats en una xarxa que ens ofereixi una experiència insuperable, a un sol cop de telèfon intel·ligent.

Potser només és la reflexió d'algú que porta molt de temps en pausa, així que us convido a compartir lliurement els vostres parers i inquietuds perquè junts, sabem més.