Preparant la nova verema amb el cap

cabeza

L'interès dels cellers innovadors és ser diferents, fugir de l'estandardització, adaptar els processos del celler a cada perfil de raïm per obtenir la màxima expressió de cadascun d'ells així com elaborar el perfil de vi definit.

Per això, l'enginyeria de processos enològics s'encarrega de dissenyar, optimitzar i gestionar processos de transformació del raïm en vi de manera sostenible, segura, ràpida, eficient al mínim cost i amb la millor qualitat del vi possible.

A AZ3Oeno ens apassiona el vi, ho sentim i desitgem participar en l'elaboració de vins singulars, diferents però tenim clar que per això els processos també han de ser singulars i diferents. Pensem, analitzem, determinem paràmetres de control que ens permetin prendre decisions segures i així assolir els objectius definits.

La nostra feina es basa en desenvolupar processos de vinificació que et permetin assolir els objectius plantejats amb eines innovadores.

T'ajudem a dissenyar un celler del present amb una visió de futur.

L'objectiu no és equipar el celler amb les millors màquines sinó amb les més adequades per aportar valor al procés que s'ha definit.

Eines que ens ajuda en la gestió de la vinya:

Una agroenologia precisa basada en el mesurament i la interpretació ens ajudarà a prendre decisions fonamentals per millorar l'eficiència i la rendibilitat de la vinya segons les seves necessitats: frescor, maduresa, intensitat, concentració, producció…

Eina Dyostem

Eines que ens ajuden en el transport i la recepció del raïm:

La integritat física de la fruita és fonamental en la vinificació de qualitat. El transport, la recepció i sobretot el premsat del raïm tenen una gran influència en l'oxidació i la longevitat del futur vi.

Eina Premsa Europress

Per preservar el potencial aromàtic del raïm, l'extracció del most té un paper fonamental. Us proposem optimitzar aquesta fase. El raïm blanc de zones càlides, on coincideixen un elevat contingut de polifenols que s’uneix  a l’elevada extrectabilitat dels mateixos, aquesta influència és particularment important.

La tècnica de l'oxidació controlada dels compostos oxidables dels mosts disminueix de forma dràstica la càrrega fenòlica dels vins blancs, evitant així l'oxidació durant la posterior evolució del vi.

Eina Cylio

Gestió de la fermentació alcohòlica, la nutrició, el fred i l'oxigen:

La fermentació alcohòlica és l'etapa principal de la vinificació, per tant és fonamental dominar la sembra, el creixement i la supervivència d'aquests microorganismes per assegurar una fermentació regular i completa.

La regulació de la temperatura és una pràctica habitual al celler, no com la resta de processos que configuren la fermentació. Automatitzar la formació dels peus de cuba, la multiplicació de llevats, la nutrició d'acord amb les necessitats de cada most. Són eines indispensables que permeten millorar i assegurar la qualitat dels vins i alhora millorar l'eficiència energètica del celler.

Consultoria Millesime

Gestió de l'extracció de color i la fruita en fermentació:

Fruita fresca, madura, vins concentrats, estructurats o diluïts requereixen diferents mètodes d’extracció. Ajustar cada mètode al vi objectiu de manera automatitzada simplificarà enormement els processos assegurant-ne el resultat.

Maceració en negres

Eines per a la gestió de la criança:

Temperatura, humitat i ventilació són aspectes molt importants que condicionaran els processos de criança. Reompliments, trasbalsos, terbolesa del vi, volum de les bótes són tasques fonamentals a tenir en compte perquè d'una manera o altra incidiran en l'estil del vi, la microbiota i sobretot en l'evolució del vi.

Sense tenir en compte també en les possibles pèrdues o minves de vi que podrem tenir.

Eines de la criança

Et proposem eines i experiències amb què poder respondre i oferir un assessorament integral que t'ajudi en la gestió enològica del teu vi somiat.

Les eines són el braç del celler, no el cervell.

Notícies relacionades

Més que màquines enològiques

L'enòleg és l'artista que observa la vinya, que interpreta i imagina el vi que pot sortir d'aquesta parcel·la.