Oenological thinking. El vi neix de la teva idea

OENOLOGICAL THINKING. EL VI NEIX DE LA TEVA IDEA

Encara amb el regust a la boca d'un Enomaq carregat d'aprenentatge i emocions, tornem a la rutina, agraint a tots i a totes que us heu acostat al nostre estand.

L'objectiu d'aquest Enomaq ha estat explicar la nostra filosofia d'una enologia viva i lògica, que sempre hem defensat i secundat. Una enologia enològica. I ho hem dut a terme amb el claim “oenological thinking”. Perquè el vi es fa a la vinya però neix de la teva idea.

Sempre hem dit que volem acompanyar-te en el disseny dels teus vins, oferint-te els serveis, productes i eines millor adaptats als teus gustos i necessitats. Mitjans i mètodes innovadors, buscant sempre la qualitat i la millora contínua. Perquè som una organització viva, que promou una enologia viva.
Seguint aquest fil que és la nostra missió, l'“ oenological thinking” te com a objectiu practicar una enologia lògica; una enologia viva, simple, efectiva i sostenible. Perquè els vins neixen de les teves idees i és aquí on volem ser-hi, al teu costat, per inspirar aquestes idees i acompanyar-te en el disseny del teu vi ideal, compartint experiències i facilitant-te les eines més adequades per tal que compleixis el teu objectiu.

“El vi neix de la teva idea i llavors comencem a buscar en el camp les parcel·les, el raïm i els processos més adaptats al perfil de vi ideat.”

A més d'aquesta filosofia, hem donat a conèixer la nostra àrea de Consultoria enològica. Perquè conreem idees, tecnologies i coneixements per transformar-los en processos innovadors, al teu costat.

En aquesta àrea, en primer lloc, ens hem centrat en el disseny del vi.

“Quan l'aspecte digital captura els teus sentits”

Creiem que la definició de producte, és dir, del vi, és la primera baula sobre la qual hem de començar a treballar. Tenir un objectiu clar del perfil vi que es vol crear és essencial. Definir l'objectiu a aconseguir i després les eines i mitjans necessaris per aconseguir l'objectiu definit, la idea definida, el vi definit.
Responent a aquesta necessitat, hem presentat l'eina Sensiel. La solució per definir de manera racional i parametritzada el perfil d'un vi o d'un grup de vins.

També us hem presentat allò que apuntàvem al nostre post anterior, un viratge cap a la vinya, a través d'una nutrició customitzada del sòl i del cep enfocat al perfil vi, amb el coneixement i els fertilitzants orgànics del nostre partner Frayssinet.

Mur

Acaronar el sòl, acaronar el cep, mesurar i interpretar per tal de nodrir d'una manera lògica i raonada en funció de l'estil de vi desitjat, amb els peus a terra. És el primer acte enològic que et portarà a l'èxit en el desenvolupament de la teva idea vi.
El coneixement de la vinya és la base per a entendre amb precisió la producció rendible de vi, respectant la tipicitat i identitat del vi, de la terra, de la família o de la celler.
En aquests anys hem après que molts dels problemes que trobem al celler, podin solucionar-se en la vinya: pH elevat, baixos nivells de NFA, perfils herbacis o vegetals, falta de fruita, bloquejos de maduració prematurs, falta de color… són alguns dels contratemps que costen molt esforç, temps i diners corregir al celler, i que podem evitar amb una nutrició raonada del sòl i la planta.

Altres eines que us hem presentat per a la vinya són els captors Dualex i Bacchimeter del nostre partner Force A.
Només es millora allò que es mesura i les actuacions vitícoles només tenen sentit i rendibilitat si es basen en uns objectius definits i en un coneixement precís de l'estat i funcionament de la planta. Mesurar el balanç nutricional de la planta i l'evolució de la síntesi d'antocians ens ajuden a aconseguir l'objectiu.

Quant a solucions de processos, una dels nostres novetats ha estat el CO₂ Membran System de K+H Tech, la solució per a ajustar els continguts de CO₂, N₂ i O₂ del teu vi.

El concepte Phyliantropía també ha estat present, donant a conèixer la solució de clarificació respectuosa i apta per a vegans i vins ecològics; Phylia EPL. L'afinament dels vins en la seva forma més original i natural.

Com sempre, gràcies a la vostra companyia ha estat una experiència fructífera i constructiva, compartint i aprenent, perquè “ junts sabem més”

Us deixem amb un vídeo del mur interactiu que ens va acompanyar durant la fira al nostre Stand. Juguem a l'enologia inversa?

Moltes gràcies a tots i a totes per la vostra visita!

L'equip AZ3 OENO.

Notícies relacionades

Preparant la nova verema amb el cap

L'interès dels cellers innovadors és ser diferents, fugir de l'estandardització, adaptar els processos del celler a cada perfil de raïm per obtenir la màxima expressió de cadascun d'ells així com elaborar el perfil de vi definit.

Un pas endavant

Diverses vegades hem llegit i escoltat que el roure pot ser un aliat per als vins, encara que també un enemic en certs moments perquè pot limitar-ne la identitat.

El que sí que podem confirmar és que hi ha moltes variables que participen en la interacció vi-fusta. Els objectius que cerca cada enòleg amb el roure són diferents; hi ha estils de vins on es busca un augment del greix o pot ser que es busqui una qualitat tànica més gran.

LA FRESCOR DEL VI, del raïm a la copa

La moda pels vins frescos ha deixat ja de ser una moda per convertir-se en tendència, cada cop més consumidors busquen elegància, longitud y frescor per davant de tot.