El temps de l'enòleg

EL TEMPS DE L'ENÒLEG

L'ambient traspua vinificació, en algunes zones acabant FML i en d'altres encara iniciant FA.  Li diuen ‘verema’ i és la màxima expressió de l'Enologia en qualsevol de les seves interpretacions. El temps en què els enòlegs canalitzeu el vostre coneixement i passió per materialitzar la idea de “vi”.

Temps d'expressar els objectius i il·lusions que heu cuinat durant un any de reflexions i planificació repensant cada vi. Repensant i redissenyant el seu perfil, la seva vinya, l'estratègia i la logística per elaborar-lo.

Temps d'acció frenètica, reps centenars d'inputs a gestionar: raïm, mosts, meteo, vins, agricultors, personal, proveïdors… tot recau sobre tu. La “solitud de l'enòleg” t'acompanya i fa que siguis més lúcid, que pensis més ràpid, que prenguis decisions i executis el teu pla de “vi” sortejant de manera enginyosa les adversitats més variades.

Estem en contacte amb centenars de vosaltres, us coneixem a tots, compartim les vostres inquietuds, necessitats i passió pel vi. Per això us volem transmetre el nostre reconeixement i complicitat en aquests moments.

És molt gratificant veure com la figura de l'enòleg ha sabut reinventar-se en el temps i sobreviure a les noves realitats. Reinventar-se perquè ha sabut passar de conductor de processos en els anys 60, a assegurador de perfil i qualitat durant els 90, al rol actual d'ideador, dissenyador i creador de cada vi, i de l'estratègia per elaborar-lo. Sobreviure perquè ha sabut integrar massa càrregues administratives, burocràtiques, comercials… sense renunciar a la passió pel.

Una escultura no neix d'un bloc de marbre, neix de la interpretació que fa l'artista d'aquest bloc o de la selecció de materials que fa per expressar la seva idea. De la mateixa forma, el vi no neix de la vinya, sinó de la interpretació que fa cada enòleg d'aquesta vinya o de la selecció de vinyes que fa per construir la seva idea de “vi”.

Reivindiquem la figura de l'ENÒLEG com aquest artista que ofereix a la societat una proposta personal de valor expressada en un producte per al gaudi, l'acostament i el plaer, en una cultura, en una tradició renovada.

Enòlegs del Món, us desitgem una feliç verema i els millors èxits per a aquesta campanya.

Notícies relacionades

Preparant la nova verema amb el cap

L'interès dels cellers innovadors és ser diferents, fugir de l'estandardització, adaptar els processos del celler a cada perfil de raïm per obtenir la màxima expressió de cadascun d'ells així com elaborar el perfil de vi definit.

Un pas endavant

Diverses vegades hem llegit i escoltat que el roure pot ser un aliat per als vins, encara que també un enemic en certs moments perquè pot limitar-ne la identitat.

El que sí que podem confirmar és que hi ha moltes variables que participen en la interacció vi-fusta. Els objectius que cerca cada enòleg amb el roure són diferents; hi ha estils de vins on es busca un augment del greix o pot ser que es busqui una qualitat tànica més gran.

LA FRESCOR DEL VI, del raïm a la copa

La moda pels vins frescos ha deixat ja de ser una moda per convertir-se en tendència, cada cop més consumidors busquen elegància, longitud y frescor per davant de tot.